רפורמת התעריפים של משרד התחבורה הורחבה לכל הארץ

לא משנה איפה אתם גרים, מ-1.4.2016, רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית מגיעה אליכם. בעקבות הצלחת רפורמת התעריפים הרחיב משרד התחבורה את הרפורמה מדן ועד אילת, כך שכל תושבי ישראל נהנים ממנה!

למידע מפורט על הכרטיסים, הגבולות והאזורים החדשים היכנסו לאתר הרפורמה של משרד התחבורה, באתר יש גם מחשבון תעריפים המאפשר לדעת איזה כרטיס מומלץ לרכוש היכנסו לאתר הרפורמה של משרד התחבורה.

שאלות ותשובות


מהם יתרונותיה של רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית?

מהיום, הודות לשיטת הרפורמה החדשה, נוכל לרכוש מינוי נסיעה אזורי ולנסוע, כמה שנרצה, בתחומי האזור או לאזורים אחרים, בכל אמצעי התחבורה הציבורית שנבחר, בנפרד או בשילוב ביניהם, (כפוף למגבלות המינוי).

מהי שיטת המטרופולינים (אזורים)?

השיטה מחלקת את מפת התחבורה הציבורית לארבעה מטרופולינים: חיפה, תל-אביב, ירושלים ובאר-שבע. ולאזורים נוספים. לנוחותכם, כל מטרופולין חולק ל-3 “טבעות: טבעת מרכזית (טבעת 1) הכוללת את העיר הראשית וסביבותיה, שבה מתבצעות מרבית הנסיעות, וטבעות משנה (2 ו-3) הכוללות מספר אזורי משנה, המרוחקים יותר ממרכז העיר.  כדי לנסוע באזור מסוים, או מאזור לאזור, יש לרכוש מינוי “המכסה” את האזור/ים הנבחר/ים.

אילו סוגי מינויים קיימים?

קיימים 3 סוגי מינויים: יומי, שבועי, וחודשי. מחיר המינוי משתנה בהתאם למספר ימי השימוש ולמספר אזורי הנסיעה שהוא מכסה.
  • חופשי חודשי/”גמיש 30”: מינוי לנסיעה חופשית באוטובוס ו/או ברכבת. תוקף המינוי הוא לחודש קלנדרי מ 1- בחודש ועד סוף החודש (ברכישה דרך מפעילי התחבורה הציבורית.  ניתן לרכוש החל מ 25- בחודש (או ל-30 ימים אם המינוי נרכש ברכבת).
  • חופשי שבועי/ “גמיש 7”: מינוי לנסיעה חופשית, התקף לשבוע ימים מיום הרכישה. תוקף המינוי הוא ל-7 ימים מיום הרכישה, הן ברכישה דרך המפעילים והן ברכישה ברכבת.
  • חופשי יומי: מינוי לנסיעה חופשית התקף ליום הרכישה בלבד, מתחילת השירות ועד לסיום השרות באזור הכלול במינוי. תקף לנסיעה באוטובוס, רכבת, רכבת קלה, מטרונית בהתאם לאזור הנבחר.

כיצד אדע איזה מינוי הכי מתאים לי?

ההחלטה היא אישית ותלויה בהרגלי הנסיעה שלכם. בדקו במפה או ברשימת היישובים באילו אזורים נמצאות נקודות המוצא ויעדי הנסיעה שלכם, ובהתאם לכך בדקו את טבלת סוגי המינויים.

האם אוכל עדיין לקנות כרטיס לנסיעה בודדת בנייר או ברב-קו ומה הוא מאפשר?

כן. בחיפה, תל אביב וירושלים תוכלו לטעון את כרטיס הרב-קו בהסדר נסיעה התקף ל-90 דקות ומאפשר מעבר בין קווים (קווי אוטובוס בלבד בשלב זה) כפי שקיים כיום. כמו כן, תוכלו לרכוש כרטיס נייר לנסיעה בודדת שאינו מקנה אפשרות מעבר.

אם אין בידי כרטיס רב-קו, היכן אוכל להנפיקו?

תוכלו להנפיק כרטיס רב-קו בעמדות ובמרכזי השירות “על הקו” ברחבי הארץ. לאיתור העמדה הקרובה אליכם היכנסו לאתר “על הקו”.

היכן אוכל לטעון מינוי בכרטיס הרב-קו שלי?

ניתן לטעון את המינוי אצל הנהג באוטובוס, במרכזי “על הקו”, בעמדות טעינה ברחבי הארץ, בקופות של חברות האוטובוסים, בתחנות הרכבת,  באתר האינטרנט רב-קו אונליין וביישומון רב-קו אונליין (אנדרואיד).

האם יחולו שינויים כלשהם במספרי הקווים והמסלולים הקיימים?

לא! השיטה החדשה מתייחסת אך ורק לסוגי הכרטיסים, מחיריהם ותוקף השימוש באזורי הנסיעה.

מגיעה לי הנחה בתחבורה הציבורית, האם אמשיך לקבל אותה?

מגוון ההנחות והזכאים הורחב לאחרונה, וכל ההנחות יישמרו גם בשיטה החדשה. לקבלת הזכאות יש לעדכן את הפרופיל האישי
בעמדות השירות של ״על הקו״. מידע מפורט אודות מגוון ההנחות מופיע בדף "מי זכאי להנחות?" באתרנו.